19 اردیبهشت 1404 | ١١ ذو القعدة ١٤٤٦

شناسه: 205523

06 آذر 1402 12:13

بازدید: 526

دیدگاه: 0

ارسال توسط:

یادداشتی به قلم عبدالرسول جوادی بالاجاده:

یکی از لازمه های مهاجرت بالعکس و توسعه روستاها توجه دستگاههای اجرایی به خدمات اجتماعی و درمانی در روستاهاست.

به گزارش سرویس اجتماعی رادکانا: توجه به نگهداشت و توسعه جمعیت روستاها همواره مورد توجه و تاکید مسئولان در همه دولت‌ها بوده و است.

یکی از لازمه های مهاجرت بالعکس و توسعه روستاها توجه دستگاههای اجرایی به خدمات اجتماعی و درمانی در روستاهاست.

روستاها در سنوات اخیر و فرارو دچار بیماری اجتماعی با عنوان کهولت سنی مواجع می باشند و نگهداشت اهالی و ساکنین آن در این شرایط سنی می بایست مورد توجه قرار گیرد و خدمات اجتماعی و درمانی در روستاها جریان داشته یابد.

دستگاهای اجرایی من جمله مراکز خدمات درمانی باید برای نگهداشت سالمندان برنامه ریزی و اقدامات خدماتی انجام دهند.

مراکز خدمات درمانی باید سرکشی های مستمر از سالمندان و بازدید مستمر و زمانبندی شده برای چک فشار خون، قند و حتی اخذ آزمایشات عمومی، سلامت عمومی درمانی ساکنین سالمند روستاها را کنترل و تحت نظر داشته باشند.

یکی از مشکلات اساسی در حوزه درمان نبود خدمات اجتماعی به سالمندان در روستاهاست.

سالمندان اگر توان حرکتی داشته باشند نیازمند خدمات عمومی اجتماعی و درمانی نمی‌باشند و حتی برخی از خانواده ها از حداقل منابع درآمدی برای انتقال به مراکز درمانی شهری را نداشته و یا همراهانی برای انتقال به این مراکز در دسترس ندارند.

پس فلسفه وجودی مراکز خدمات درمانی و اجتماعی در روستاها چیست؟

سالمندان روستاها فقط باید چشم انتظار هفته های به نام خاص باشند تا برای تهیه خبر و عکس بهورزان و عوامل خدمات درمانی روستاها به سالمندان سرکشی کنند.

خدمات درمانی در روستاها کار و فعالیت اداری نیست که پاسخگویی به مردم نباشند بلکه باید بپندارند که ساکنین سالمند در روستا نیاز مبرم و ضروری به رسیدگی دارند.

متاسفانه کار اداری کردن در مراکز خدمات درمانی و عدم نظارت دهیاران و بخشداران و مسئولان بهداشت و درمان شهرستانها، این انتظار و مطالبه جمعیت روستایی که اعظم آن از سالمندان تشکیل می‌دهند موجب شد تا نیاز این قشر روستایی بیش از هر زمانی احساس شود.

هزینه های ایاب و ذهاب، گرانی هرینه های ویزیت پزشکان و خرید داروها و از سویی عدم توان مالی سالمندان که بخشی مهمی از جمعیت آن کشاورز و دامدار و یا از کمترین خدمات اجتماعی و بیمه ای بهره می برند پاسخگوی هزینه های چک مستمر قند و فشار خون و... نمی باشد.

انتظار است؛ مسئولان مراکز درمانی و بهداشتی نظارت بهتری بر عملکرد مراکز درمانی روستاها و خدمات و اعتبارات بیشتری برای رسیدگی به سالمندان که قشر اصلی جامعه رو به فزونی هست تخصیص دهند.

انتهای پیام/

منبع خبر : رادکانا

نظرات