گروه : اخبار/ یادداشت ها/ اخبار صفحه اصلی/ فرهنگی اجتماعی/ تیتر-رونده/

از ۱۲ تا ۱۷ ربیعالاول هفته وحدت است، از زمانی که اهل تسنن و تشیع، معتقد به سالروز میلاد رسول الله(ص) هستند.
به گزارش رادکانا، پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۶، آیتالله العظمی خامنهای، هنگامی که در استان سیستان و بلوچستان تبعید بود، به علمای اهلسنت آن منطقه پیشنهاد دادند که در فاصله میان ۱۲ تا ۱۷ ربیعالاول مجالس جشن برگزار شود.
پس از پیروزی انقلاب امام خمینی(ره) در سخنرانی در تاریخ ۱۳۶۰/۱۰/۰۸ از لفظ هفته وحدت استفاده نمود و بیان داشتند:«ما فریاد میزنیم که باید همه با هم باشیم، هفته وحدت داشته باشیم. دین ما یکی است، قرآن ما یکی است، پیغمبر ما یکی است.» (صحیفه امام ، جلد ۱۵ ، صفحه۴۵۶)
پیامبر اسلام الگویی نیکو برای ابناء بشر است، ایشان خود و زندگیش را وقف کرد برای هدایت انسانها و در نهایت توانست راه و روش درست زندگی کردن را از سوی خالق به ما تعلیم دهد و امت اسلامی را تشکیل دهد.
حال وظیفه امت هدایت شده نسبت رسول الله (ص) چیست؟
معرفت و اقرار به مقامات پیامبر
باید به مقاماتی که پیامبر دارد معرفت پیدا کنیم و به آن اقرار بکنیم و این اقرار و اعتراف مطابق با آیات قرآن اثر دارد، همچون:
«خداوند و فرشتگانش بر پیامبر درود میفرستند، ای کسانی که ایمان آوردهاید! بر او درود بفرستید و سلام گویید و تسلیم فرمانش باشید.»(احزاب_۵۶)
دوست داشتن
«پیامبر را بیشتر از همه تعلقاتمان دوست بداریم» این اولین دستور خدا در قرآن نسبت به رسول الله است، چنانچه خود پیامبر فرمودند:
(احدی مومن نمی شود تا من در نزد او محبوب تر از خودش پدر و مادرش و فرزندش و همه مردم باشم.)
اطاعت
کسب نور، فوز و سعادت ،نیل به تقوا و رسیدن به مقام معیت از جمله آثار اطاعت از پیامبر شمرده شده است.
اطاعت از رسول خدا به دو قسمت تقسيم مىشود:
اوّل: در امور تعبدی
آیات قرآن کلیات را مطرح و تشريع احكام و تفصيل آنها بر عهده پیامبر گذشته است، مثل دربارۀ نماز و روزه و حجّ و جهاد و زكات و نكاح و قوانين معاملات و...
دوم؛ در امور حاکمیتی
اطاعت از پیامبر، امور حاکمیتی براى برقرارى نظم و اجتماع امّت است و در آنها عنوان تشريع حكم نيست . امور از قبیل جهاد و نصب قضاة و ائمّه جماعت براى رسيدگى به امور اجتماعى و رفع مرافعات و امور دینی مومنین.
ما قرآن را بر تو فرستاديم براى آنكه در بين مردم به آنچه خدا به تو نشان داده حكم دهى.(نساء_۱٠۵)
تبعیت
تفاوت اطاعت و تبعیت در این است که تبعیت میوه ی محبت و اطاعت میوه ی عقل و تعقل است به عبارتی دیگر اطاعت ظاهری است ولی تبعیت درونی و قلبی است، و این تبعیت را خداوند از محبین خواسته و فرموده:
«بگو (ای پیغمبر): اگر خدا را دوست میدارید مرا پیروی کنید تا خدا شما را دوست دارد و گناه شما را ببخشد، و خدا آمرزنده و مهربان است»(آل عمران، 31)
پیروی از سنت پیامبر
پس از قرآن، معتبرترین منبع برای استنباط حکم شرعی، نزد همه فقهای مسلمان، سنت است.
پیامبر (ص) آینه اخلاق خداوندی و مظهر اتم و اکمل آن است، لذا خداوند در آیاتی از قرآن،ما را به آموختن سبک زندگی پیامبر توصیه نموده است:
هر آینه برای شما در رسولالله سرمشق نیک برای کسانی است که امید به خداوند و روز آخرت دارند و خداوند را بسیار یاد میکنند.
(احزاب، آیه 6)
و من الله توفیق
یادداشت: مجتبی لشکربلوکی
مدرس دانشگاه
انتهای پیام/پ-ک
نظرات